منتديات سلام نيوز
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

احبتنا زوار الموقع الكرام نود اعلامكم جميعا بان المنتدى مفتوحاً للجميع
لذلك فلا تبخلوا علينا بزيارتكم والتصفح ولو بالقراءة والدعاء

لا نريد ان نجبركم على التسجيل للتصفح نريدكم فقط ان استفدتم شيئاً من الموقع بان تدعو من قلبك لصاحب الموضوع والعاملين بالموقع وعند التسجيل يتوجب عليك تفعيل تسجيلك من الايميل و ان لم تستطع سيتم تفعيله من الإدارة خلال 24 ساعة
ودمتم بحفظ الله ورعايته
"خير الناس أنفعهم للناس"
و رمضان كريم لكم جميعاً



 
الرئيسيةالأخباربحـثالأعضاءالتسجيلمكتبة الصوردخول

شاطر | 
 

 الطحينه المصريه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
medo
Super
Super
avatar

عدد المساهمات : 117
نقاط : 62480
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 14/05/2011

مُساهمةموضوع: الطحينه المصريه   الإثنين مايو 16, 2011 5:57 pm

المقادير
3 اكواب سمسم غير محمص
كوب وربع طحين أبيض
كوب وربع زيت ذره
الطريقه
اهم شئ السمسم يكون نى وغير محمص وبلاش نستسهل ونجيبه محمص جاهز
علشان عند التحميص حتلاحظى وجود لمعه فى السمسم ولو مسكناه بطرف الاصابع
حتلاحظى ان السمسم فيه ماده دهنيه وده زيت السمسم اللى كله فوائد كتير كتير لكن لو اشتريناه متحمص جاهز حيكون فقد الماده الدهنيه دى
نضع السمسم فى حله ونحمصه بس بلاش يتحمص ويكون غامق خلى لونه فاتح يعنى حوالى 10 دقائق على نار عاليه وتقليب مستمر
نتركة يهدأ وبعد كده نطحنه فى المطحنه او الكبة ثم
نضيف الدقيق عليه
ونرجع تانى نطحن الخليط فى الكبه ليمتزجوا معاُ
ننزل بنصف كميه الزيت بهدوء مع التقليب بالمضرب اليدوى وممكن مضرب البيض الكهربائى بس يكون على اقل سرعه

نقلب بسرعه فائقه الى ان يتشرب الخليط من الزيت
نضيف باقى الكميه مع الاستمرار فى التقليب

سوف تجدى الخليط كالسائل ولكن متماسك
ضعيه فى برطمان نضيف وجاف فى التلاجه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الطحينه المصريه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات سلام نيوز :: حواء والأسره :: Fatafet-
انتقل الى:  
||~ أحصــآئيـآت كــآملة ~|| ?statistikleri